Meble ze stali nierdzewnej – niezastąpione w gastronomii

Meble ze stali nierdzewnej – niezastąpione w gastronomii

W fabrykach wytwarzających artykuły spożywcze, gabinetach kosmetycznych czy też lekarskich i w kuchniach nadzwyczaj istotne jest utrzymanie maksymalnej higieny. To wymusza nie tylko wdrożenia rygorystycznych procedur oraz stosowania środków dezynfekujących, ale też właściwego wyposażenia. Przybory oraz meble użytkowane w takich punktach nie mogą pochłaniać zabrudzeń, a ich powierzchnia powinna umożliwiać szybkie i gruntowne mycie oraz dezynfekowanie. W związku z tym w miejscach, gdzie najistotniejsza jest higiena, najlepiej zdają egzamin meble ze stali nierdzewnej.

Meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej – okapy, stojaki, blaty

Meble ze stali nierdzewnej są niezmiernie często używane w restauracjach, piekarniach oraz fabrykach przetwórstwa spożywczego. W kuchniach lokali gastronomicznych bądź stołówek używa się m.in. regały do składowania produktów, blaty i stoły. Poza nimi warto napomknąć o okapach i zmywakach, jak również różnego rodzaju stojakach stosowanych do wyrastania pieczywa. Maksymalną eksploatację pomieszczenia zagwarantują meble ze stali nierdzewnej na zamówienie – można z ich użyciem zaaranżować wygodną kuchnię także na stosunkowo niewielkiej powierzchni.

Meble ze stali nierdzewnej dla branży medycznej

Projektując wymiary mebli ze stali nierdzewnej, producent bierze także pod uwagę wymogi gabinetów medycznych i kosmetycznych. Tu specjalne znaczenie mają stoły i regały pozwalające przechować w sterylnym otoczeniu narzędzia oraz środki używane podczas zabiegów. Meble ze stali nierdzewnej sprostają wszelkim wymogom stawianym wobec wyposażenia stosowanego w gabinetach lekarskich – pozwalają na utrzymanie jałowości otoczenia, są estetyczne i wytrzymałe.