Dalsze informacje o pieczywie Kraków.
Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą diety człowieka. Jest wyrabiane z soli, wody, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków wzbogacających doznania smakowe, jak przykładowo: sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?
Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w mnóstwo różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do prawidłowego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej nabywać w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, iż spożywane produkty nieprędko staną są nieświeże.
Z niesamowitej troski o klienta i wyśmienitych produktów słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo wytwarzane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co jest gwarancją znakomitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.
Dane:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]